Άσκηση

Τι είναι σωματική άσκηση?

΄Οταν οι ενήλικες μιλούν για άσκηση, αναφέρονται συνήθως σε ασκήσεις μέσα σε γυμναστήριο, περπάτημα πάνω σε διάδρομο ή ασκήσεις με βάρη. Για τα παιδιά όμως άσκηση σημαίνει παιγνίδια όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τέννις, το κολύμπι, ρακέτες στη θάλασσα και γενικά ο,τιδήποτε προϋποθέτει κίνηση!

Άσκηση & υγεία

Ο αθλητισμός, τα σπορ και το παιγνίδι είναι ένας τρόπος όχι μόνο για να εξασκηθούμε και να αναπτύξουμε νέες σωματικές ικανότητες αλλά και για να κάνουμε νέους φίλους, να μάθουμε να είμαστε μέλη μιας ομάδας, να ψυχαγωγούμαστε και να βελτιώνουμε το αίσθημα αυτοπεποίθησής μας. Η άσκηση αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο παράγοντα που μας βοηθά να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε τις σωματικές, πνευματικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και ηθικές δυνατότητες μας.

Το μυικό μας σύστημα

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείτε από περισσοτερους από 600 μυς. Οι μυς μας βοηθούν στο να κάνουμε σχεδόν τα πάντα – από το να μετακινούμε το αίμα  σε όλα το σώμα μέχρι και να μας βοηθούν να σηκώσουμε ένα βαρετό αντικείμενο. Εσύ μπορείς να ελέξεις μερικούς από τους μυς σου, αλλά για παράδειγμα οι μυς της καρδίας καθώς και οι μυς των οργάνων δουλεύουν από μόνοι τους, χωρίς να πρέπει να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους πως να τους κάνει να δουλέψουν. 

Κύριοι μυς στο σώμα μας

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία συνεπάγεται με ένα πιο κουραστικό πρόγραμμα γεμάτο με μαθήματα, φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητες. Σίγουρα τα ενδιάμεσα ή ΄σνακ΄ προσφέρουν μια εύκολη και γρήγορη λύση τόσο γι΄ αυτούς όσο και για τους γονείς. Εκείνο που πρέπει να προσέξουν όμως είναι αυτά τα σνακ να είναι θρεπτικά και να προσφέρουν τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται. 

Γυμναστική με Σχοινάκι!

Το σχοινάκια είναι ένα πολύ καλό μέσο για να γυμνάζεστε σπίτι. Το σχοινάκι γυμνάζει όλους τους μυς και τις αρθρώσεις. Προϋποθέτει βέβαια κάποιες ικανότητες και εξάσκηση!