Διατροφή

Καλοκαιρινά σνακ κάτω των 200 θερμίδων

Τα ενδιάμεσα ή «snacking» είναι σχεδόν καθημερινά στο πρόγραμμα κάθε ενήλικα ή ανήλικου και ειδικά το καλοκαίρι όταν απολαμβάνουμε τον ήλιο στη παραλία είτε στη πισίνα. Αυτά τα ενδιάμεσα όμως, είναι πολλές φορές ψηλά σε θερμίδες, λίπος, ζάχαρη, και αλάτι και μπορεί να φέρουν επιπλέον κιλά χωρίς να το καταλάβουμε. Τα ενδιάμεσο είναι πολύ καλό για τον οργανισμό μας αφού οι συστάσεις λένε πως πρέπει να καταναλώνουμε 5-6 μικρά γεύματα τη μέρα για να έχουμε καλύτερη υγεία και ένα πιο γρήγορο μεταβολισμό. Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι αυτά τα ενδιάμεσα να είναι υγιεινά.

Δημοφιλείς Καλοκαιρινές Δίαιτες

Όσο περισσότερο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο και περισσότερο σκεφτόμαστε το βάρος μας και νοιώθουμε πως πρέπει να χάσουμε κάποια κιλά. Αυτή η περίοδος είναι και η περίοδος που ακούμε συνεχώς για διάφορες δίαιτες που βγαίνουν με θαυματουργά και απίστευτα γρήγορα αποτελέσματα. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και μην πέφτετε στις παγίδες. Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποιες από αυτές τις δίαιτες.

Γράμμωση και διατήρηση αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Πως μπορείτε να γραμμωθείτε και να το διατηρήσετε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού? Σίγουρα ο συνδυασμός μια σωστής διατροφής και καθημερινής άσκησης μπορεί να βοηθήσει να φτάσετε στο στόχο σας και να είμαστε έτοιμοι για παραλία. Μην ξεχνάτε τα μικρά συχνά γεύματα για ένα καλό και γρήγορο μεταβολισμό και βάλτε καθημερινά την άσκηση στο πρόγραμμα σας.

Διατροφή για τους γονείς και παιδί

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία συνεπάγεται με ένα πιο κουραστικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Ένα πρόγραμμα γεμάτο με μαθήματα, φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητες. Όπως οι ενήλικες έτσι και τα παιδιά χρειάζονται μια σωστή και επαρκή διατροφή για να διατηρήσουν την υγεία τους και να μεγιστοποιήσουν την απόδοση τους στο σχολείο αλλά και στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Επίσης η διατροφή τους θα πρέπει να τους δίνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την σωστή ανάπτυξη τους.

Μικρές συμβουλές για να τρώτε έξω υγιεινά!

Σήμερα, ο τρόπος ζωής, μας αναγκάζει να θέλουμε να βρούμε εύκολες λύσεις έτσι ώστε να εξοικονομούμε χρόνο. Μια από τις λύσεις είναι στο να επιλέγουμε να τρώμε έξω συχνά, είτε αυτο ειναι για το μεσημεριάνο μας γεύμα είτε ειναι για το βραδινό μας γεύμα. Το να τρώμε έξω είναι και ένας τρόπος διασκέδασης και κοινωνικοποίησης που όλοι το χρειαζομάστε. Είναι όμως πάντοτε υγιεινό?

“Σνάκ” για τους μαθητές

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία συνεπάγεται με ένα πιο κουραστικό πρόγραμμα γεμάτο με μαθήματα, φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητες. Σίγουρα τα ενδιάμεσα ή ΄σνακ΄ προσφέρουν μια εύκολη και γρήγορη λύση τόσο γι΄ αυτούς όσο και για τους γονείς. Εκείνο που πρέπει να προσέξουν όμως είναι αυτά τα σνακ να είναι θρεπτικά και να προσφέρουν τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται. 

Διατροφή για το παιδί και έφηβο αθλητή

Όπως οι ενήλικες έτσι και τα παιδιά αθλητές χρειάζονται μια σωστή και επαρκή διατροφή για να διατηρήσουν την υγεία τους και να μεγιστοποιήσουν την απόδοση τους. Επίσης η διατροφή τους θα πρέπει να τους δίνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την σωστή ανάπτυξη τους. 

Τα ωφελήματα του νερού

Το νερό είναι το πιο ουσιώδες θρεπτικό συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό και υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες μέσα στο σώμα μας. Περίπου 55% με  60% για τους άντρες και 45% με 55% για τις γυναίκες. Ο λόγος για το ψηλότερο ποσοστό νερού στους άντρες οφείλεται στο ότι οι άντρες έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα και οι μυς συγκρατούν περισσότερο νερό παρά το λίπος. Το νερό γεμίζει σχεδόν κάθε κύτταρο και χώρο μεταξύ τους και σχεδόν όλες οι βιοχημικές ενέργειες συμβαίνουν στο νερό. Επίσης το νερό συμβάλει ενεργά σε αυτές τις ενέργειες.

Διατροφή για μιά υγιή καρδιά

Οι «αρρώστιες» της καρδιάς (συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, CHF, υπέρταση, εγκεφαλικό),   θεωρούνται σαν ένας από τους πρώτους λόγους θανάτου ανά το παγκόσμιο. Συνήθως συμβαίνουν σε άτομα μεγαλύτερα από 65 χρονών αλλά τελευταίως παρατηρείται και σε άτομα μικρότερης ηλικίας. Μια στις εννέα γυναίκες και ένας στους 6 άντρες ηλικίας 45 με 64 έχουν κάποια μορφή καρδιοπάθειας και η καρδιακή προσβολή θεωρείται σαν η πρώτη αιτία θανάτου.