Υγεία

Χειροπρακτική Φυσική Θεραπεία

Α) Στην αρχή ότι η καλή υγεία εξαρτάται εν μέρει από τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα διάφορα συστατικά στοιχεία του σώματος, όπως τα κύτταρα και τα όργανα, λειτουργούν με ερεθισμούς, που μεταδίδονται από το νευρικό σύστημα. Όταν υπάρχουν εμπόδια ή διατάραξη στη διέλευση των νευρικών ερεθισμάτων, τότε τα κύτταρα ή τα όργανα του σώματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, με αποτέλεσμα τη μη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, που προδιαθέτει τον οργανισμό στην αρρώστια.

Το Κολύμπι Και Η Υγεία

Το κολύμπι θεωρείται ένα από τα καλύτερα αθλήματα για τους πιο κάτω λογούς:
Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης ενεργοποιούνται οι πλείστες μυικές ομάδες στο ανθρώπινο σώμα.
Ο πνεύμονας και η καρδιά αναγκάζονται να δουλέψουν έντονα.
Με το κολύμπι βελτιώνεται η μυική δύναμη, αντοχή, ευλυγισία και η στάση του σώματος.

Ο ρόλος του Xειροπράκτη στην ανακούφιση του πόνου της Οστεοαρθρίτιδας

Μια από τις πιο κοινές παθήσεις των αρθρώσεων που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο σήμερα είναι η οστεοαρθρίτιδα. Οστεοαρθρίτιδα είναι πάθηση που εκδηλώνεται λόγω φθοράς του χόνδρου των αρθρώσεων του σώματος και η δημιουργία αλάτων. Μια φυσική διαδικασία που ακολουθεί το σώμα όσο ενηλικιώνεται. Στα αρχικά στάδια της νόσου, η προσβολή του χόνδρου μπορεί να είναι πλήρως αναστρέψιμη, χάρη στις επανορθωτικές- επουλωτικές ιδιότητες του αρθρικού χόνδρου ιδιαιτέρα άτομα νεαρής ηλικίας. Κλινικά εκφράζεται με πόνο κατά τη χρήση των αρθρώσεων, δυσκαμψία και τρίξιμο κατά την ενεργό κίνηση. Ο ακτινολογικός έλεγχος αναδεικνύει μείωση του μεσααρθρικού διαστήματος, παρουσία οστεοφύτων, καθώς και σκλήρυνση του υποχόνδριου οστού.     

Ενοχλήσεις στον Αυχένα και η βοήθεια της Χειροπρακτικής Φυσικής Θεραπείας

Μικρές ενοχλήσεις, πόνοι και πιάσιμο στον αυχένα είναι κάτι που όλοι μας νιώθουμε από καιρό σε καιρό. Τέτοιες ενοχλήσεις προέρχονται συνήθως από υπερφόρτωση των αυχενικών αρθρώσεων ή μυών λόγω δουλειάς, τον τρόπο που κοιμόμαστε, καθόμαστε και άλλων καθημερινών ασχολιών, οι οποίες αναγκάζουν τον αυχένα μας να παίρνει ‘λανθασμένη’ ανατομική στάση. Πολλές φορές αυτές οι μικρό ενοχλήσεις περνούν με λίγη ξεκούραση. Από την άλλη όμως, συνεχείς ενοχλήσεις και πόνοι που διαρκούν περισσότερο από 24 ώρες χρειάζονται να προσεχτούν περισσότερο και ίσως τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Συνεχές πόνος και πιάσιμο μπορεί να είναι ένδειξη έναρξης εκφυλιστικών αλλοιώσεων της αυχενικής μοίρας.

Ισχιαλγία

Ισχιαλγία αποτελεί ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που προέρχονται από τραυματισμό της πλάτης και ιδιαίτερα μετά από τραυματισμό σε ένα από τους μεσοσπονδύλιους δίσκους της οσφυϊκής μοίρας. Η οσφυϊκή μοίρα αποτελείται από τους τελευταίους πέντε σπονδύλους της σπονδυλικής στήλης πριν το ιερό οστό.

Η ισχιαλγία χαρακτηρίζεται από πόνο που ξεκινά είτε κάτω χαμηλά στην πλάτη, είτε στην περιοχή του γλουτού και συνεχίζεται προς τα κάτω στο ένα ή και στα δύο πόδια. Ο πόνος μπορεί να διαφέρει από πολύ έντονο, σε πιο ελαφρύ και από συνεχές σε περιοδικό. Τις περισσότερες φορές ο πόνος χαρακτηρίζεται σαν αίσθημα ηλεκτρικού ρεύματος που περνά από το πόδι, έντονα και απότομα τσιμπήματα, κάψιμο, μούδιασμα που ξεκινά από πάνω και ταξιδεύει μέχρι τα δάκτυλα των ποδιών, αδυναμία στα πόδια, μέχρι και παράλυση συγκεκριμένων μυών του ποδιού.