Κύριοι μυς στο σώμα μας

Πάνω από 600 μυς αποτελούν τα ανθρώπινο σώμα. Δεν μπορούμε να τους απαριθμήσουμε όλους εδώ, αλλά παρακάτω είναι μερικοί από τους σημαντικότερους:

Σε κάθε ένας από τους ώμους σας είναι ένας δελτοειδής μυς. Οι δελτοειδείς μύες μας βοηθούν να κινούμε τους ώμους μας προς κάθε κατεύθυνση – από την ρήξη μίας μπάλας μέχρι και την στην ανασήκωση των ώμων μας όταν δεν είμαστε βέβαιοι για μια απάντηση. 

  • Οι μύες οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε πλευρά του στήθους μας ονομάζονται θωρακικοί μύες. Οι θωρακικοί μύες χωρίζονται σε μείζον και έλασσον. Πολλοί αθλητές και bodybuilders μετά από συνεχή προπόνηση αναπτύσσουν μεγάλους θωρακικούς μυς.
  • Ο μυς του πάνω μέρος του χεριού μας είναι ο δικέφαλος μυς. Όταν βάζουμε δύναμη στο δικέφαλο μυ μας, μπορούμε πραγματικά να τον δούμε να ωθείτε επάνω κάτω από το δέρμα μας. 
  • Ο τετρακέφαλος μας είναι ένας από τους πιο μεγάλος μυς που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος των μηρών μας. Είναι οι μυς που χρησιμοποιούμε σε συνεργασία φυσικά και με άλλους που μας κάνουν να τρέχουμε, που κάνουμε ποδήλατο, ή χτυπούμε την μπάλα.
  • Ο δικέφαλος μηριαίος είναι ο μυς που βρίσκετε στο πίσω μέρος του μηρού. Ο δικέφαλος μηριαίος μπορεί λυγίσει το γόνατο προς τα πίσω και να φέρει την φτέρνα πίσω στους γλουτούς.
  • Οι μυς που βρίσκονται κάτω από το στήθος στο μπροστινό μέρος του κορμού και οι κοιλιακοί μυς. Είναι οι μυς που βρίσκονται κάτω από το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς