Τι είναι σωματική άσκηση?

΄Οταν οι ενήλικες μιλούν για άσκηση, αναφέρονται συνήθως σε ασκήσεις μέσα σε γυμναστήριο, περπάτημα πάνω σε διάδρομο ή ασκήσεις με βάρη. Για τα παιδιά όμως άσκηση σημαίνει παιγνίδια όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τέννις, το κολύμπι, ρακέτες στη θάλασσα και γενικά ο,τιδήποτε προϋποθέτει κίνηση!​

3 πιο βασικοί τομείς της άσκησης

Αερόβια ικανότητα
Αερόβια ικανότητα είναι η ικανότητα του κυκλοφοριακού και αναπνευστικού συστήματος να παρέχει καύσιμο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Εκτός το γεγονός ότι η αερόβια άσκηση δυναμώνει τους μύες της καρδίας, άρα είναι πολύ ωφέλιμη για να έχουμε υγιή και δυνατή καρδιά, βοηθά επίσης και στο κάψιμο λίπους, άρα είναι ευεργετική στο αδυνάτισμα.
Ασκήσεις αερόβιας  άσκησης είναι το κολύμπι, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, περπάτημα, ποδήλατο και οποιαδήποτε άσκηση διαρκεί πάνω από 20 λεπτά.​

Μυική δύναμη
Μυική δύναμη είναι η μέγιστη δύναμη που μπορεί να ασκηθεί από κάποιο μυ ή μυική ομάδα. Με απλά λόγια είναι όταν δυναμώνουμε τους μυς μας με την βοήθεια αντιστάσεων ή χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός μας. Για τους ενήλικες αυτό σημαίνει γυμναστική με βάρη αλλά για τις πιο μικρές ηλικίες περιλαμβάνει ασκήσεις όπως κάμψεις, κοιλιακούς, και άλλες ασκήσεις που βοηθούν στη μυική ενδυνάμωση.

Ευλιγισία

Η ευλιγισία είναι η ικανότητα των μυών να έχουν μεγάλο εύρος κίνησης γύρω από τις αρθρώσεις.  Το να έχει κανείς καλή ευλιγισία βοηθά στο να αποφεύγονται τραυματισμοί καθώς επίσης και να έχει ένα υγιές και ευλίγιστο σώμα.

Η άσκηση μας εξασφαλίζει:
Πιο δυνατά κόκκαλα      
Πιο δυνατούς μύες
Πιο λίγο λίπος στο σώμα – πιο υγιές σώμα
Δυνατή καρδιά και αναπνευστικό σύστημα
Μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης διαβήτη
Μείωση της πίεσης και της χοληστερόλης
Καλύτερη ποιότητα ζωής